Twitch-stjerner vil ha gambling-reform

Share:

Ledende innholdsskapere på streamingplattformen Twitch reagerer kraftig etter nyheten sprakk om at streameren Abraham Mohammad har lurt nettsamfunnet for rundt 2 millioner kroner for å kunne finansiere spillegalskapen sin.

Flere Twitch-profiler krever nå at plattformen gjør grep i forhold til gamblingstreamere etter at en kollega av dem avslørte sin spillegalskap.

Lånte penger av fans og andre Twitch-venner

Abraham ‘Sliker’ Mohammed avslørte sin gamblingavhengighet etter at det kom frem at han hadde lånt penger fra både fans og medskapere – men ikke hadde betalt dem tilbake.

I en tårevåt video innrømte han at han hadde svindlet fans og andre innholdsskapere for minst omkring 2 millioner kroner for å finansiere gambling på populære Counter-Strike: Global Offensive.

Avsløringen førte til at ledende Twitch-profiler tok til sosiale medier og fordømte gambling på plattformen.

Plant profilene som har uttalt seg er Pokimane, Mizkif og Ludwig, og disse har henholdsvis 9,2 millioner, 2,1 millioner og 3,1 millioner følgere. Alle gikk ut på Twitter og luftet tankene sine om denne saken.

Pokimane (9.2 million Twitch followers), Mizkif (2.1 million followers) and Ludwig (3.1 million followers) all posted on Twitter to make their feelings known on the issue.

Førstnevntes tweet hvor hun spurte sine følgere om gambling burde forbys høstet 300.000 likes.

Ikke alle er enige

Selv om det har kommet mange reaksjoner er det ikke alle som er enige i at det skje endringer på plattformen i nettsamfunnet. En populær gambling-streamer, Trainwreck, har et alternativt syn på saken.

Han uttalte følgende:

For å være tydelig: de som gjør spilleautomater, black jack og roulette til syndebukken uten å legge skylden på individet som utførte handlingen, er det virkelige problemet. I tillegg til dette var Sliker avhengig av betting – den ene formen for gambling som er stueren.

Gambling på Twitch har lenge vært et omstridt tema etter at den Amazon-eide plattformen bekreftet at de skulle foreta en vurdering av gamblingatferden på nettsamfunnet.

Twitch har sagt at de gjennomfører nøye overvåking for å forsikre at deres tilnærming til saken ikke kan føre til potensiell skade for nettsamfunnet deres.

Ut mot et potensielt forbud

Uttalelsene fra Twitch førte til at Félix Lengyel, også kjent som xQc på plattformen, langet ut mot et potensielt forbud under én av streamene sine:

‘Noen tanker om at Twitch kan fjerne gambling? Jeg tror ikke de kan gjøre det. I tror alle forstår hvorfor de ikke kommer til å fjerne gambling, og det er helt enkelt. Hvorfor? Vel, det handler ikke om pengene. Hvis du forbyr gambling må du forby omtrent halvparten av spillene på Twitch.’

Gambling på online spilleautomater har blitt en av de mest populære kategoriene på plattformen de siste årene ettersom streamere sender direkte til sitt publikum mens de spiller.

Kilde: EGR

Inger Hansen har lang erfaring som skribent i casinobransjen, og har publisert innhold for flere store norske nettsider siden 2010. Hansen er per dags dato Content Manager, og har ansvar for innholdspublisering på NorskeAutomater.com.

Relaterte nyheter

Vis alle nyheter
1

Hold deg oppdatert i 2023!

2022 nærmer seg slutten, men vi gleder oss storlig til 2023! Det vil komme mye nytt og spennende, og du kan lese våre tanker om det kommende året her!

2

Oppsummering av SiGMA Europe 2022

iGamingkonferansen SiGMA Europe 2022 ble avsluttet for snaut 14 dager siden, og her kan du lese mer om vår opplevelse av denne.

3

Lotteritilsynet: – Kindred har ikke gjort nok

Lotteritilsynet har gjort alvor av sine trusler, og dagbøtene rettet mot Kindred / Trannel har begynt å løpe. Så langt skal det beløpe seg til omkring 7 millioner kroner!