Spillmyndighetene i Nederland maner til moderasjon i forbindelse med Fotball VM

Share:

Om snaut 14 dager starter tidenes kanskje mest kontroversielle VM, og vi snakker naturligvis om det kommende fotball-VM i Qatar. Det er mye som er feil i så måte både i forbindelse med tildelingsprosessen, behandling av menneskene under byggingen av stadioner, tidspunktet og det meste annet. Nå går også spillmyndighetene i Nederland ut og maner spilleselskapene til moderasjon – men ikke av de ovennevnte grunnene

Tidenes mest upopulære VM-sluttspill går snart av stabelen, og det er ingen tvil om at det hele gir svært mange en besk bismak. Menneskerettigheter har blitt brutt på det groveste, det er grov korrupsjon i forbindelse med tildelingen og for å toppe det hele: det foregår midt på vinteren. Nei, dette blir forhåpentligvis ingen folkefest, og spillmyndighetene i Nederland (KSA- Kansspelautoriteit) maner spilloperatørene om å begrense markedsføringen – men ikke av de årsakene du kanskje trodde.

Vil forhindre flom av spillreklame

Som nevnt: KSA har altså kommet med en advarsel, som nok er det riktige ordet å bruke, angående markedsføring i det kommende fotball VM. Operatørene blir formanet om å moderere seg og kommer med nokså kraftige advarsler for hva som kan vente dem som ikke ikke innretter seg.

I et brev til lisensholderne kom KSA med en påminnelse hva ministeren Franc Weerwind har uttrykt i nylige debatter i representantenes hus i Nederland. Han ba da operatørene om å moderere markedsføringen i forbindelse med mesterskapet.

I dette brevet kom også styreformannen i KSA, René Jansen, med dårlig skjulte trusler om hva som ville skje med operatører som ikke etterkommer formaningene under mesterskapet. Da kan man nemlig få en gjentakelse av det som skjedde da det nederlandske markedet åpnet opp for ett års tid siden.

Jansen sa også følgende:

‘Selvsagt forstår jeg at WM er en glimrende mulighet til å trekke oppmerksomhet til det store utvalget innen oddsspill. Likevel: jeg håper innstendig på at man ikke gjør den samme feilen som ble gjort etter 1. oktober 2021, da man åpnet opp det lovlige markedet for online spill i Nederland. Bombardementet av markedsføring skapte så mye misnøye at minister Weerwind så seg nødt til å gripe inn – delvis etter påtrykk fra representantenes hus.’

Jansen ba derfor i brevet om en forsiktig tilnærming til enhver kampanje som markedsfører VM, og bønnfalt operatørene om å ikke vekke en uønsket harme over bransjen.

Jansen la også til dette:

‘Det finnes et gammelt nederlandsk ordtak som passer godt her: det er bedre å snu halvveis enn å havne fullstendig på avveie. En ny flodbølge med markedsføring vil føre til et ekstra tøft slag mot imaget til sektoren, og vil kanskje bli forspillet til mer vidtrekkende regulering angående hva som vil være lovlig når det kommer til markedsføring. Jeg ber om at man ikke lar det komme til dette punktet.’

De advarende ordene kommer etter at bruken av rollemodeller og kjente sportsstjerner i gamblingreklamer ble forbudt i juni, og i forkant av forbudet mot reklamering på flere medier fra og med 1. januar 2023.

Om du ikke er videre interessert i oddsspill kan du heller nyte noen spilleautomater gratis på nett her hos oss!

Kilde: EGR Global

Kent A. Eide har lang erfaring som skribent i casinobransjen, og har publisert innhold for flere store norske nettsider siden 2010. Eide er per dags dato Content Manager for Nordic Affiliates Ltd., og har ansvar for innholdspublisering på NorskeAutomater.com.

Relaterte nyheter

Vis alle nyheter
1

Lotteritilsynet: – Kindred har ikke gjort nok

Lotteritilsynet har gjort alvor av sine trusler, og dagbøtene rettet mot Kindred / Trannel har begynt å løpe. Så langt skal det beløpe seg til omkring 7 millioner kroner!

2

Drar løkken til om halsen på Betsson!

Lotteritilsynet har fått medhold i sin beslutning om å gi dagbøter på 1 million kroner til Betsson! Selskapet klaget inn avgjørelsen, men fikk avslag.

3

Leovegas-skandalen: avslører de mistenkte!

Philip Doftvik, en av toppsjefene for den økonomiske delen av Leovegas, er én av tre navngitte mistenkte som er anholdt i forbindelse med innsidehandel-skandalen i selskapet.