Kindred-topp: når ikke målet om 0% ‘skadefri’ inntekt

Share:

Spillselskapet Kindred har tidligere vært ute og sagt at de ønsker at 0% av inntektene skal komme fra spillere med spilleproblemet, og at målet var å klare dette innen 2023. Nå erkjenner de at dette sannsynligvis ikke går, men at de har vært åpne om dette hele veien.

Administrerende direktør i Kindred, Henrik Tjärnström, sier at det langsiktige målet er å få ned prosentandelen av inntekt som kommer fra spillere med spilleproblemer, men at det er et ambisiøst mål.

Dette kommer frem i et intervju med EGR Global.

Langsiktig mål

Toppsjefen i Kindred er tydelig på 0%-målet og at det kanskje ikke nås ved utgangen av 2023, men han sier at prosjektet fortsatt er et langsiktig mål. Andre kvartalsresultat viste at inntektsandelen fra høyrisikospillere lå på 3,3%. Dette er det samme tallet som fra første kvartal, men er en nedgang fra andre kvartal i 2021 da tallet var på 3,9%.  Gjennomsnittet fra de 10 siste kvartalene er på 3,94%.

Tjärnström forteller videre at selv om prosessen går bra og at man beveger seg i riktig retning, er det dog ikke sikkert at man når det ambisiøse målet man først hadde satt seg. 0% kan da fort vise seg å bli et mer langsiktig mål.

‘Vi er på en langsiktig reise her. Vi var transparente på dette fra starten, men vi satte den originale fristen til 2023, og det er det vi jobber mot internt. Vi ønsker å komme så nært som mulig innen denne fristen. Livet stopper dog ikke ved slutten av 2023, og vil vil fortsette jobben med dette – og det er mye grunnleggende som må på plass. Tallene har sunket det siste året, men vi har et langsiktig fokus.’

På spørsmål fra EGR Global om 0% målet er for ambisiøst svarer Tjärnström at han følte det måtte være slik:

Det er ambisiøst, og det måtte være ambisiøst. Bak hvert eneste tall er det en individ som det er viktig å huske på, og vi kan ikke være fornøyd med noe annet enn 0%.

Hadde innlegg i Amsterdam

Tjärnström holdt et innegg under Sustainable Gambling Conference i Amsterdam, som Kindred selv arrangerer. I praten med EGR Global understreket han hvor viktig slike konferanser er for å øke bevisstheten om spilleproblemer i spillindustrien.

Slike konferanser er ekstremt viktig, og vi har arrangert disse i seks år på rad. Å øke bevisstheten om dette i industrien er kritisk.

Videre har hadde han en del meninger om hvordan spillindustrien kan forbedre sin tilnærming til ansvarlig spill – og da blant annet på norske automater – og nevnte da at også interessenter har noe de skulle sagt.

‘Vi trenger mer samarbeid mellom interessenter i industrien. Det handler ikke bare om operatører og tilbydere, men også myndigheter, tilsynsmyndigheter og media. Vi forsøker å ha en åpen og ærlig dialog og diskusjon, og vi er oppmuntret over at mange nå snakker i de samme baner.

Kindred har et system som går under navnet PS-EDS som de har implementert i sin strategi som omhandler ansvarlig spill. Dette systemet hjelper operatøren å peke ut hvilke spillere som befinner seg i en risikosone. De siste resultatene viser at 85% av dem som blir varslet av systemet endre spillvanene sine.

Tjärnström forteller videre: Dette er en del av vår langsiktige ambisjon og vi er nokså stolte av at vi har lykkes med å øke dette tallet fra 79% til 85%. Vi ønsker naturligvis å komme så nære 100% som mulig. Igjen: dette er en langsiktig arbeid og innsatsen vi legger ned i dette handler mye om hvordan vi kontakter kundene våre og hvilke verktøy vi kan tilby – og også hvordan vi kommuniserer med spillerne.

Inger Hansen har lang erfaring som skribent i casinobransjen, og har publisert innhold for flere store norske nettsider siden 2010. Hansen er per dags dato Content Manager, og har ansvar for innholdspublisering på NorskeAutomater.com.

Relaterte nyheter

Vis alle nyheter
1

Hold deg oppdatert i 2023!

2022 nærmer seg slutten, men vi gleder oss storlig til 2023! Det vil komme mye nytt og spennende, og du kan lese våre tanker om det kommende året her!

2

Oppsummering av SiGMA Europe 2022

iGamingkonferansen SiGMA Europe 2022 ble avsluttet for snaut 14 dager siden, og her kan du lese mer om vår opplevelse av denne.

3

Lotteritilsynet: – Kindred har ikke gjort nok

Lotteritilsynet har gjort alvor av sine trusler, og dagbøtene rettet mot Kindred / Trannel har begynt å løpe. Så langt skal det beløpe seg til omkring 7 millioner kroner!